Landelijk wonen

Landelijk wonen

Comfort, rust en gezelligheid staan centraal bij een landelijke woonstijl. Het is dan ook niet voor niets dat deze woonstijl één van de populairste interieurstijlen in Nederland is. Want wat is er lekkerder dan na een drukke dag thuis komen op een plek die rust, warmte en gezelligheid uitstraalt. Daarnaast past deze woonstijl bij allerlei soorten woningen. Of u nu in een woonboerderij woont of in een moderne nieuwbouwwoning, de landelijke woonstijl kan altijd! Wilt u weten hoe u een landelijke “touch” aanbrengt in uw interieur? U leest het hier!

Kenmerken landelijk interieur

In een landelijk interieur voeren natuurlijke tinten en materialen de boventoon en zijn de meubels robuust afgewerkt. De kleuren die in deze stijl veel worden gebruikt zijn natuurlijke tinten zoals beige, bruin, taupe, crème, wit en grijs. Maar ook bloemendesigns en lichte pasteltinten passen in een landelijk interieur. Wat materialen betreft zien we vooral hout, linnen, katoen en natuursteen. Maar ook schapenvachten, koeienhuiden, kussens, kaarsen en vloerkleden passen perfect in een landelijk interieur. Deze items benadrukken het sfeervolle en natuurlijke karakter van een landelijk ingerichte woning. Door woonaccessoires aan te passen aan het seizoen creëert u telkens weer een andere uitstraling. Leg in de winter een plaid of schapenvacht over de bank en haal tijdens de zomermaanden fleurige veldbloemen in huis. Op die manier is uw landelijke interieur perfect afgestemd op het seizoen. De natuurlijke kleuren en materialen worden zowel voor op de muren alsook voor de meubelen en woonaccessoires gebruikt. Op die manier ontstaat er één landelijk geheel.

Landelijk interieur

Landelijke meubels

Ook voor de meubels geldt dat natuurlijke tinten en materialen de boventoon voeren. De meubels zijn vooral functioneel en hebben een ruwe afwerking. Dit geeft een robuust karakter aan de meubels. Ook zien we veel ronde afwerkingen, zowel bij bankenstoelen als tafels. Strakke lijnen komen zelden voor in deze woonstijl. Landelijke banken kenmerken zich door de comfortabele zit en hebben meestal een stoffen bekleding. Oorfauteuils zijn ook typerend voor een landelijk interieur, zowel in effen stoffen als met een leuk dessin zoals ruiten, blokjes, bloemen of strepen. Al met al speelt functionaliteit en comfort een belangrijke rol bij landelijke meubels.

Landelijke woonstijl combineren

De landelijke woonstijl leent zich uitstekend om te combineren met andere stijlen, zoals klassiek, romantisch, modern en industrieel. Dit maakt de landelijke woonstijl ook zo geliefd. Neem de landelijke woonstijl als basis en voeg subtiel meubels of accessoires van andere stijlen toe. Dit zorgt voor een interessante mix van stijlen en op die manier kunt u nog meer uw eigen stijl creëren. Hang een kroonluchter boven de houten eettafel en er ontstaat een landelijk klassiek interieur. Plaats een industriële vloerlamp naast de bank en een landelijk industriële woonstijl is gecreëerd. De landelijke woonstijl is een perfecte basis waar u eenvoudig mee kunt variëren en ander stijlen aan toe kunt voegen.

Landelijk interieur mixen

Interieuradvies

Wilt u een landelijke sfeer creëren in uw woning of bent u op zoek naar de juiste items om een landelijke “touch” aan te brengen in uw interieur, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Onze interieuradviseurs staan voor u klaar om u te voorzien van advies op maat. Of het nu gaat om een geheel nieuw interieur of het inpassen van nieuwe items in uw bestaande woning, zij helpen u graag. Ga samen met onze interieurstylisten op zoek naar het perfecte interieur dat volledig aansluit bij uw wensen en woonstijl. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u verrassen.