Capitonneren

Gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken als blikvanger

Gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken hebben een bijzonder fraai design. Zo bijzonder zelfs dat er sprake is van een meubelstuk dat als blikvanger meteen de aandacht trekt. De afwerking is namelijk niet glad en strak.

Bij gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken is er sprake van een speciale techniek bij de afwerking. Het is leuk om wat meer te weten over de achtergrond van het capitonneren. Dan heeft u ook wat leuks te vertellen aan anderen die uw nieuwe meubels komen bewonderen.

De traditionele techniek voert al ver terug en de medewerkers van Rofra Home zijn er zeer bedreven in.

 

Capitonneren als traditionele techniek

De traditionele techniek waaruit nu gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken uit voortkomen, is oorspronkelijk afkomstig uit de leerbewerking en naaikunde. De techniek kan zowel op leer als stof worden toegepast. Dat is weer handig om te weten als u een specifieke voorkeur heeft voor een eetkamerstoel van stof of een bankstel van leer.

Bij de oorspronkelijke techniek werd het materiaal op een vaste ondergrond genaaid. Dat werd op een dusdanige wijze uitgevoerd dat er als het ware een laag van kussentjes gerealiseerd werd tussen het materiaal en de ondergrond. De kussentje worden dan gevuld met materiaal dat zacht is, zoals watten.

De traditionele techniek is ook ideaal om toe te passen om een bank van een stijlvol uiterlijk te voorzien. Of om eetkamerstoelen een bijzonder fraai design te geven. In het verleden werden gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken vooral in de klassieke stijl uitgevoerd. Tegenwoordig zijn er ook hele moderne meubels beschikbaar met een eigentijdse vormgeving.

 

Niet alleen voor klassieke interieurs

U denkt misschien ook wel dat gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken vooral bestemd zijn voor een klassiek interieur. Daar vergist u zich in en zeker voor wat betreft het aanbod met meubels voor de eetkamer en woonkamer die Rofra Home beschikbaar heeft.

Wij hebben namelijk zoveel variatie dat de eetkamerstoelen en banken die met een speciale techniek zijn afgewerkt ook in een minimalistisch interieur passen. Daar valt het meubelstuk juist veel meer op door de bijzondere details die op kleine kussentjes lijken. In een landelijk interieur kan een gecapitonneerd meubel zelfs voor extra sfeer zorgen.

Wilt u meer weten over deze techniek of in de praktijk bekijken wat de verschillende mogelijkheden zijn? Breng dan een bezoek aan een van onze vele woonwinkels in Nederland. Er is altijd een Rofra Home woonwinkel bij u in de omgeving te vinden.