5 tips voor een nieuwe hoekbank

 TIPS VOOR EEN NIEUWE HOEKBANK

Een hoekbank is in veel woningen een geweldige uitkomst. Ze maken het mogelijk om de ruimte in je woonkamer optimaal te benutten en bieden volop ruimte voor grote gezinnen zodat iedereen om comfortabel kan zitten. Tegelijkertijd werken ze net zo goed voor individuen en stellen die graag lekker languit liggen. Ben je van plan om een nieuwe hoekbank aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij hebben 5 tips voor het kopen van een nieuwe hoekbank op een rijtje gezet! 

#1. BEPAAL DE JUISTE PLEK

Veel mensen zetten hun hoekbank in een hoek, maar dat hoeft natuurlijk niet! Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de indeling van je woning, kan een hoekbank ook heel goed werken in het midden van een kamer; op die manier kun je een grote ruimte als het ware in meerdere zones opdelen. 

Brighton hoekbank

#2. MEET DE RUIMTE OP

Meet de ruimte op waar je je nieuwe hoekbank neer wilt zetten. Als je de hoekbank in een hoek wilt plaatsen, meet dan zowel de wanden als de diepte van de ruimte op. Hou ook rekening met de hoogte om te voorkomen dat er bijvoorbeeld een vensterbank in de weg zit. Een handige tip is om de maximale ruimte die je hoekbank in beslag mag nemen, op de vloer af te tekenen met schilderstape. Heb je deze afmetingen genoteerd, dan kun je gaan shoppen voor hoekbanken!

#3. BEPAAL JE STIJL

Je zult ongetwijfeld al een idee hebben over welke stijl het beste werkt in jouw interieur. Ga je voor een strakke, moderne hoekbank, een stoere lederen hoekbank of een klassiek exemplaar, bijvoorbeeld geïnspireerd door de Chesterfield? Afhankelijk van de beschikbare ruimte kun je kiezen uit verschillende modellen. Denk aan een longchair, een U-bank of een bank met een bijpassende hocker. Je kunt ook gaan voor een modulaire hoekbank. Hierbij kun je met losse modules of elementen zelf je ideale hoekbank samenstellen.

Seattle U bank

#4. KIES JE BEKLEDING

De bekleding die je kiest voor je hoekbank heeft een grote impact op de look en feel van je woonkamer. Van puur katoen tot luxueus fluweel, van ribstof tot microvezel en van zachte wol tot warm leer, het is allemaal mogelijk. Kijk niet alleen naar wat je mooi vindt, maar ook naar wat praktisch is in jouw huishouden. Hoekbanken worden doorgaans zeer intensief gebruikt, en als je kleine kinderen en/of huisdieren hebt is het wel zo prettig als je een vuilbestendige bekleding hebt die gemakkelijk te reinigen is.

#5. KIES JE KLEUR

Als je eenmaal weet wat voor soort bekleding je wilt, rest je een nog grotere uitdaging: het kiezen van de kleur. De meeste mensen kiezen hun hoekbank op basis van de rest van hun interieur, in plaats van andersom. Als je een vrij ingetogen interieur hebt kan een felgekleurde hoekbank een goede keuze zijn, maar als je op veilig wil spelen dan ga je voor een hoekbank in een neutrale kleur. Op die manier weet je zeker dat je hoekbank altijd bij je interieur past! Lichte neutrale kleuren zoals lichtgrijs, beige en taupe kunnen goed werken, maar vlekken zijn hier veel sneller op te zien dan op een hoekbank in bijvoorbeeld donkerblauw, donkergrijs of antraciet. Je kunt de neutrale kleur van je hoekbank altijd nog balanceren met een paar lichte of felgekleurde sierkussens of plaids!

Onze interieurspecialisten in onze woonwinkels helpen graag bij het vinden van jouw droombank!

Sacramento bank