Madeinholland
Made in Holland

Productie in eigen beheer

Made in Holland. Dat is waar Rofra Home voor staat als het gaat om het vervaardigen van meubels. Het gaat hier om ambachtelijk werk, waarbij de meubels stuk voor stuk met de hand worden gemaakt. Het ontwerp en de productie wordt in eigen beheer in Nederland uitgevoerd al sinds 1978. De werkzaamheden vinden plaats in de eigen meubelmakerij, stoffeerderij en spuiterij.

Dat betekent meteen een aantal voordelen. Op deze manier bent u onder meer verzekerd van de beste kwaliteit. Alle kennis en materialen zijn bovendien aanwezig om unieke en originele meubels te maken. Voor wat betreft het materiaal wordt er uitsluitend met kwaliteitsmateriaal gewerkt, zodat er sprake is van een perfecte uitstraling en van een lange levensduur. De afwerking van ieder meubelstuk is magnifiek en mag ook zeker het stempel Made in Holland erop gedrukt krijgen.

Meubelmakerij

Rofra Home heeft een eigen meubelatelier in Tubbergen waar ervaren meubelmakers dagelijks bezig zijn met het creëren van een unieke collectie tafels, kasten, dressoirs en kleinmeubelen. Er wordt in onze meubelmakerij vooral eikenhout gebruikt omdat eikenhout erg duurzaam is en van perfecte kwaliteit. Tijdens het produceren van een meubels wordt al het hout gebruikt van de boom ook de snij stukken. Deze kunnen weer gebruikt worden voor kleine onderdelen zoals schapdragers. Het afwerken van de meubels gebeurt in de spuiterij in Vaassen. Daar hebben wij de beschikking over elke RAL-kleur en diverse beits-, lak- en verfsoorten. Doordat wij onze meubels in eigen beheer ontwikkelen en vervaardigen kunnen wij u ook maatwerk bieden. Zodat u de mogelijkheid heeft om uw meubels volledig aan te passen aan uw wensen!

Stoffeerderij

Bij Rofra Home wordt het grotendeel van de stoelen en banken nog op ambachtelijke wijze en in Nederland gestoffeerd. Alles wordt gedaan met de hand op de ouderwetse ambachtelijke manier met een mal. Ieder meubel dat gestoffeerd wordt is klant specifiek. Dat betekend dat er niet massaal 60 banken achter elkaar worden gemaakt maar dit gebeurd juist bank voor bank. Specifiek naar de wensen van elke klant. De kussens worden bevestigd aan het houtenframe welke in onze meubelmakerij gemaakt is. Hieromheen wordt gestoffeerd en een mooie bies langs gelegd en tot in detail perfect gemaakt. Afhankelijk van het model wordt er ook capiton in de kussens aangebracht. Dit vergt een bepaalde techniek die maar enkele perfect beheersen, de techniek is behoorlijk arbeidsintensief. Het hele proces van het stofferen van een bank kost circa 7-8 uur vakmanschap. 

Passie, ambacht en kwaliteit

Dit zijn de kenmerken van een hoogwardige kwalitatief meubel van Nederlandse makelij. Rofra Home is trots op ieder meubelstuk. Elke meubelstuk wordt speciaal voor elke klant op ambachtelijke wijze in Nederland geproduceerd. Op deze wijze garanderen wij u de hoogste kwaliteit, comfort en snelle levertijd! De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat is uw droommeubel? Wij maken het voor u want alles is mogelijk!

MAATWERK

Dat wij de meubelen vervaardigen in Nederland en in eigen beheer uitvoeren, biedt u nog meer voordelen. Dat is namelijk het bieden van maatwerk. Zo kunnen de meubels uit de collectie in een andere kleur worden uitgevoerd als daar uw voorkeur naar uitgaat. Of kan er net even een andere samenstelling plaatsvinden, waarbij onderdelen van meubels gecombineerd worden om tot een uniek meubelstuk te komen. De medewerkers in de spuiterij zijn professioneel en ervaren en kunnen de meubels in iedere gewenste kleur spuiten. Ten aanzien van de stoffering bent u verzekerd van het vakmanschap en kwaliteit van onze medewerkers. Aan elk meubelstuk wordt met toewijding en aandacht gewerkt. Dat ziet u bij het bekijken van de meubelcollectie in alles terug. Wilt u meer weten over maatwerk? Vraag het in één van onze woonwinkels of bekijk onze pagina over maatwerk!

MADE IN HOLLAND BIJ ROFRA HOME

Rofra Home laat u graag kennismaken met het Made in Holland concept. Dat kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door naar een van onze vele woonwinkels te komen, waar onze adviseurs voor u klaarstaan en waar u de meubelcollectie kunt bekijken. U kunt ook een interieuradviseur van Rofra Home inschakelen. Dat is ideaal als u ideeën heeft voor een nieuw interieur, maar niet weet hoe u daar precies vorm aan kunt geven. Wist u dat 70% van de meubelcollectie al binnen een paar weken bezorgd kan worden? Dat komt doordat wij een ruime voorraad beschikbaar hebben en onze klanten graag snel van dienst willen zijn.

PRODUCTIEPROCES

Bekijk het productieproces van onze Sacramento bank. Deze bank is uitgevoerd in een super zachte ribstof. De combinatie van de zachte kussens en de diepte zit zorgt voor een comfortabele bank. De sacramento bank is verkrijgbaar in alle afmetingen. Ook is er een hoekbankfauteuil en een hocker verkrijgbaar in dit model zodat het precies bij elkaar past. Liever een ander model bank maar wel deze zachte ribstof? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Kom eens langs in één van onze woonwinkels om alle mogelijkheden te bespreken met een van onze specialisten!