Woonblog

 1. TAFELEN MET DE HELE FAMILIE

  TAFELEN MET DE HELE FAMILIE

  Of het nu gaat om zondagse brunches of een uitgebreide diners, de eethoek is voor veel mensen nog steeds dé plek om lekker te tafelen met de hele familie. Het is dan ook zeker de moeite waard om wat meer aandacht aan deze ruimte te besteden. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je zorgt dat de eethoek een functionele, sfeervolle en uitnodigende ruimte wordt.

  Lees meer »
 2. ZWART WIT INTERIEUR COMBINEREN

  ZWART WIT INTERIEUR COMBINEREN

  ZWART WIT INTERIEUR COMBINEREN

  Een zwart wit kleurenpalet is een eenvoudige manier om een harmonieus interieur te creëren. We noemen dit ook wel een monochroom interieur; het principe waarbij je één kleur als basis neemt voor je inrichting en speelt met verschillende tintvariaties van die kleur. Maar kun je nu een zwart wit interieur gezellig maken?

  Zo kun je een zwart wit interieur gezellig maken

  #1. CREËER EEN ZWART WIT GOUD INTERIEUR

  Goudkleurige details zijn perfect om met een zwart wit interieur te combineren. Door bepaalde elementen in goud uit te voeren (denk bijvoorbeeld aan spiegels, fotolijstjes, deurbeslag, verlichting en kaarsenhouders) kun je je zwart wit interieur een elegante, luxe look en feel geven.

  #2. COMBINEER EEN ZWART WIT INTERIEUR MET HOUT

  Om het soms wat heftige contrast van een zwart wit interieur te verzachten is het een goed idee om wat natuurlijke materialen in huis te brengen. Hout werkt altijd goed, zeker wanneer je kiest voor warmere houtkleuren.

   #3. HAAL MEER GROEN IN HUIS

  Eveneens een goede manier om balans te brengen in een monochroom interieur is door veel planten neer te zetten en op te hangen. Groen zorgt er namelijk voor dat het zwart en wit nog sprekender ogen. Bovendien dragen kamerplanten bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis.

  #4. SPEEL MET GRIJSVARIATIES

  Wil je een zwart wit grijs interieur in je woonkamer? Dat is geen slecht idee. Door naast zwart en wit verschillende grijstinten te gebruiken, creëer je namelijk zachtere overgangen. Dit maakt de contrasten minder hard en brengt rust in je interieur.

  #5. ZORG VOOR DE JUISTE VERLICHTING

  Zeker als je overwegend veel zwart in je monochrome interieur hebt, kan een ruimte al snel als een donker hol ogen. Maar niet als je de j

  Lees meer »
 3. Moodboard

  Moodboard

  BEZIG MET HET (HER)INRICHTEN VAN JOUW INTERIEUR? MAAK EEN MOODBOARD!

  Het samenstellen van een nieuw interieur is niet gemakkelijk. Of het nu gaat om het inrichten van een nieuwe woning of het inpassen van nieuwe items in een bestaand interieur, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een moodboard kan jou helpen bij het (her)inrichten van jouw woning. Een moodboard is een collage van foto’s. Met behulp van een moodboard kun je visueel weergeven en inzicht krijgen welke kleuren, stijlen en meubels bij je passen. Het kan gebruikt worden als basis voor jouw wooninrichting. Wanneer je jouw moodboard meeneemt naar één van onze woonwinkels kunnen onze interieuradviseurs jouw moodboard gebruiken als uitgangspunt bij het adviseren van jouw droominterieur. Het maken van een moodboard is heel eenvoudig en kan op diverse manieren. In dit blog vertellen we je er meer over. 

  PINTEREST

  Via Pinterest kun je eenvoudig zelf een online moodboard maken. Op Pinterest kun je nieuwe ideeën ontdekken en bewaren. Pinterest kan gezien worden als een online prikbord waarbij je alle afbeeldingen die je op het internet tegenkomt kun bewaren. Per onderwerp kun je een nieuw bord aanmaken. Zo kun je er dus voor kiezen om voor de woonkamer een ander moodboard te maken dan voor de keuken. Dit houdt het overzichtelijk. Wist je dat Rofra Home ook een Pinterest pagina heeft? Je kunt ons daar volgen en hopelijk kunnen wij je ook daar inspireren. 

  GA OP ZOEK NAAR INSPIRATIE

  Via Pinterest kun je alle foto’s van het internet ontdekken en bewaren, maar dit is natuurlijk niet de enige manier om een mo

  Lees meer »
 4. Stijlvolle slaapkamer

  Stijlvolle slaapkamer

  Een stijlvolle slaapkamer draagt bij aan het fijne gevoel van welbehagen. In de eerste plaats is het belangrijk dat je een goede nachtrust hebt. Bij het openen van de ogen is het dan aangenaam als je om je heen kijkt en een prachtig interieur ziet. Elke dag opstaan is dan geen straf, maar eerder een terugkerend feestje. Met enkele veranderingen is er al een hele andere sfeer en stijl aan te brenge

  Lees meer »
 5. Hoe onderhoud je houten meubels?

  Hoe onderhoud je houten meubels?

  Of het nu gaat om een mooi dressoir, een houten eettafel of een authentieke eetkamerstoel, houten meubels zijn een prachtige aanvulling op elk interieur. Maar hout kan in de loop der jaren wel gaan werken of verkleuren onder invloed van vocht, luchtvochtigheid, temperatuurschommelingen en licht. Om nog maar niet te spreken over de ongelukjes die thuis kunnen plaatsvinden. Kun je iets doen om het hout tegen die invloeden te beschermen? En hoe onderhoud je houten meubels het beste?

  Lees meer »
 6. Landelijk wonen

  Landelijk wonen

  Comfort, rust en gezelligheid staan centraal bij een landelijke woonstijl. Het is dan ook niet voor niets dat deze woonstijl één van de populairste interieurstijlen in Nederland is. Want wat is er lekkerder dan na een drukke dag thuis komen op een plek die rust, warmte en gezelligheid uitstraalt. Daarnaast past deze woonstijl bij allerlei soorten woningen. Of u nu in een woonboerderij woont of in een moderne nieuwbouwwoning, de landelijke woonstijl kan altijd! Wilt u weten hoe u een landelijke “touch” aanbrengt in uw interieur? U leest h

  Lees meer »
 7. Capitonneren

  Capitonneren

  Gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken hebben een bijzonder fraai design. Zo bijzonder zelfs dat er sprake is van een meubelstuk dat als blikvanger meteen de aandacht trekt. Bij gecapitonneerd eetkamerstoelen en banken is er sprake van een speciale techniek bij de afwerking. Wilt u meer weten over de achtergrond van het capitonneren? U leest het in ons woonblog.

  Lees meer »
 8. Binnenkijken

  Binnenkijken

  Onlangs betrok Richard zijn woning in een rustige wijk in Gelderland. De woning stamt uit de jaren 30 en heeft dus een oud karakter; kleuren, behang en tegeltjes die de afgelopen 25 jaar niet meer veranderd zijn. Genoeg werk aan de winkel dus. Vorm, materiaal- en kleurgebruik zijn tot in de details uitgedacht en vormen met de sfeervolle meubelen van Rofra Home een prachtig geheel. Ook nieuwsgierig hoe de Rofra Home meubelen in het interieur van Richard tot hun recht komen?

  Lees meer »
 9. Woonkamer

  Woonkamer

  De ideale woonkamer is een plek waar u zich fijn voelt om heerlijk te ontspannen. Hoe de ideale woonkamer er uitziet, is uiteraard voor iedereen anders. Dat heeft te maken met de persoonlijke smaak qua meubels, decoratie, kleur en materiaal. Bij het maken van keuzes voor het interieur is het belangrijk om het totale plaatje in gedachten te nemen.

  Lees meer »
 10. Klassiek interieur

  Klassiek interieur

  Klassiek interieur

  Als er één woonstijl is die een rijke uitstraling heeft, dan is het wel de klassieke woonstijl. Dit komt voornamelijk doordat er in deze woonstijl veel gebruik wordt gemaakt van luxe materialen zoals velours, donkere houtsoorten en luxe leersoorten, maar ook door het kleurgebruik. In deze stijl vormen zwart-, bruin,- wit,- en pasteltinten de basis, met zilver en goud als aanvulling. Daarnaast spelen details een belangrijke rol en maken het interieur compleet. Meer weten over de klassieke woonstijl? U leest het in ons blog! 

  Kenmerken klassieke woonstijl

  Symmetrie, luxe, comfort, kwaliteit, elegantie, stijlvol en sierlijk. Dit zijn slechts enkele kernwoorden die de klassieke woonstijl omschrijven. Om deze stijl te creëren wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van ornamenten, kaarsen, spiegels en kleden. En een kroonluchter mag zeker niet ontbreken. Juist deze details zijn belangrijk en geven de finishing touch aan het interieur. Wat betreft de meubels wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen met een rijke uitstraling, zoals velours, donkere houtsoorten en stoffen met capiton effect. Royale banken die luxe benadrukken en prachtige oorfauteuils die de sfeer compleet maken.

   

  Meer dan alleen klassieke meubelen   

  Een klassiek interieur gaat verder dan alleen meubels in deze stijl. Juist de vloer, wanden en verlichting zijn belangrijk om echt die klassieke stijl te creëren. Een veel geziene vloer in klassieke interieurs is een donkere houten vloer al dan niet gelegd in een visgraatpatroon. Wilt u een lichtere uitstraling? Ga 

  Lees meer »
Pagina