Woonblog

 1. Gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken als blikvanger

  Gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken als blikvanger

  GECAPITONNEERDE EETKAMERSTOELEN EN BANKEN ALS BLIKVANGER

  Gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken hebben een bijzonder fraai design. Zo bijzonder zelfs dat er sprake is van een meubelstuk dat als blikvanger meteen de aandacht trekt. De afwerking is namelijk niet glad en strak.

  Bij gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken is er sprake van een speciale techniek bij de afwerking. Het is leuk om wat meer te weten over de achtergrond van het capitonneren. Dan heeft u ook wat leuks te vertellen aan anderen die uw nieuwe meubels komen bewonderen.

  De traditionele techniek voert al ver terug en de medewerkers van Rofra Home zijn er zeer bedreven in.

  GEKNOOPTE EETKAMERSTOELEN EN BANKEN ALS EYECATCHER

  Gecapitonneerde eetkamerstoelen en banken hebben een bijzonder fraai ontwerp. Zo bijzonder zelfs dat het meubelstuk meteen de aandacht trekt als eyecatcher. De afwerking is niet glad en strak, maar heeft juist een bijzondere uitstraling.

  Bij gecapitonneerde

  Lees meer »
 2. Voorjaarstrends voor een nieuwe look in huis

  Voorjaarstrends voor een nieuwe look in huis

  Het voorjaar brengt nieuw leven met zich mee. De natuur bloeit volop, lammetjes dartelen in de wei en je ruikt overal het voorjaar. Dat is heerlijk, maar wel allemaal buiten. Om het interieur in huis ook nieuw leven in te blazen, zijn er allerlei mogelijkheden. Volg bijvoorbeeld de voorjaarstrends om een nieuwe look in huis te creëren.

  Lees meer »
 3. De juiste stoel voor in de babykamer

  De juiste stoel voor in de babykamer

  DE JUISTE STOEL VOOR IN DE BABYKAMER

  Er zijn tal van aandachtspunten om rekening mee te houden bij het inrichten van een babykamer. Eén ding dat veel mensen vaak vergeten, is de juiste stoel voor in de babykamer. Want hoewel de inrichting van deze ruimte grotendeels gericht is op de baby zelf, heb je als ouder zijnde natuurlijk ook behoefte aan wat comfort. Denk even aan alle nachtelijke voedingen die je te wachten staan. Aan het voorlezen van verhaaltjes voor het slapengaan. Aan die zeldzame maar oh zo mooie momenten dat de kleine eindelijk slaapt en jij gewoon zit te kijken naar het wonder dat je op de wereld hebt gezet. Voor die momenten is een comfortabele babykamer stoel zeker geen overbodige luxe.

  DE MEEST COMFORTABELE STOEL VOOR DE BABYKAMER

  Je gaat hier veel tijd in doorbrengen, dus je mag best hoge eisen stellen aan een babykamer stoel. Zeker wat betreft het comfort. Een krukje lijkt

  Lees meer »
 4. SFEERVOL: LANDELIJKE WITTE BUFFETKASTEN EN DRESSOIRS

  Hoe creëer je sfeer en opbergruimte? Met landelijke witte buffetkasten of dressoirs. In het interieur is thuisgevoel belangrijk. De smaak qua inrichting is altijd persoonlijk net als de voorkeur voor een sfeer. Iedereen en ook jij vindt het natuurlijk prettig in je eigen huis een aangenaam gevoel te ervaren. Dat bereik je door overbodige spullen uit het zicht te ruimen in een meubelstuk dat meteen je interieur een oppepper geeft. Een witte buffetkast of dressoir in landelijke stijl is dan voor jou een geschikte keuze als je van knusheid, warmte en gezelligheid houdt. Die vind je in het aanbod met wandkasten en dressoirs van Rofra Home.

   

   

  Lees meer »
 5. 5 tips voor een nieuwe hoekbank

  5 tips voor een nieuwe hoekbank

  Een hoekbank is in veel woningen een geweldige uitkomst. Ze maken het mogelijk om de ruimte in je woonkamer optimaal te benutten en bieden volop ruimte voor grote gezinnen zodat iedereen om comfortabel kan zitten. Tegelijkertijd werken ze net zo goed voor individuen en stellen die graag lekker languit liggen. Ben je van plan om een nieuwe hoekbank aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij hebben 7 tips voor het kopen van een nieuwe hoekbank op een rijtje gezet! 

  Lees meer »
 6. Stijlvolle slaapkamer

  Stijlvolle slaapkamer

  Een stijlvolle slaapkamer draagt bij aan het fijne gevoel van welbehagen. In de eerste plaats is het belangrijk dat je een goede nachtrust hebt. Bij het openen van de ogen is het dan aangenaam als je om je heen kijkt en een prachtig interieur ziet. Elke dag opstaan is dan geen straf, maar eerder een terugkerend feestje. Met enkele veranderingen is er al een hele andere sfeer en stijl aan te brengen. Bijvoorbeeld met een chique dressboy. Die staat niet alleen prachtig in een stijlvolle slaapkamer, maar is zeker ook functioneel.

   

  Lees meer »
 7. Hoe groot en hoe hoog moet een tv-meubel zijn?

  Hoe groot en hoe hoog moet een tv-meubel zijn?

  Hoe groot en hoe hoog moet een tv-meubel zijn?

  Ben je van plan om een nieuw tv meubel aan te schaffen? Dan is het belangrijk om niet alleen naar de stijl en uitstraling te kijken, maar ook naar de afmetingen en hoogte van het tv-meubel.

  Hoogte tv-meubel

  De ideale tv meubel hoogte is afhankelijk van meerdere factoren: de zithoogte van je bank, de kijkhoek en het formaat van je tv. Vanuit ergonomisch oogpunt wordt aangeraden om je tv op een hoogte te plaatsen waarbij je licht naar beneden kijkt. Komt je tv op het tv-meubel te staan? Kies dan een laag tv-meubel voor een grote tv en een hoger tv-meubel voor een kleinere tv. Als je de tv aan de muur monteert, heb je wat meer speling met betrekking tot de hoogte van je tv-meubel. Wel raden we aan om de afstand tussen de tv en het tv-meubel te beperken; een afstand van maximaal 10 centimeter wordt

  Lees meer »
 8. Sfeervolle koude maanden

  Sfeervolle koude maanden

  De sfeervolle koude maanden hebben altijd iets gezelligs. Het is elke dag vroeg donker en dat vraagt gewoon om bijzondere verlichting. Bijvoorbeeld met prachtige windlichten die in huis een plekje krijgen. Of door de kaarsjes aan te steken en warm en knus onder een heerlijk plaid te kruipen. 

  De koude maanden lenen zich perfect om het in huis extra gezellig en sfeervol te maken. Er is genoeg inspiratie te vinden en het leuke is dat het zo groot of klein is aan te pakken als jij wilt. Bijvoorbeeld met een verandering van meubels in het interieur. Zijn er plannen om een nieuwe bank te kopen? Ribstofbanken zijn immens populair, maar een loveseat is zeker ook bijzonder te noemen en in alle stijlen verkrijgbaar. 

   

  SUBTIELE VERANDERING MET VERLICHTING IN HET INTERIEUR 

  Als de winter voor de deur staat, is het heerlijk om meer tijd in huis

  Lees meer »
 9. Herfst

  Herfst

  De herfst is het ideale seizoen om jouw huis een (kleine) make-over te geven. De kaarsjes mogen weer op tafel en de plaids weer op de bank. Benieuwd hoe je met kleine aanpassingen jouw interieur herfstklaar kunt maken? Je leest het in ons blog!

  Lees meer »
 10. Maak zelf een lichtplan voor jouw woonkamer!

  Maak zelf een lichtplan voor jouw woonkamer!

  Verlichting kan een ruimte maken of breken. Het is dan ook zeker aan te raden om hier goed over na te denken. Zeker als het gaat om de woonkamer, waar je de meeste tijd doorbrengt. Hieronder leggen we uit hoe je stapsgewijs een verlichtingsplan voor je woonkamer maakt!

  Lees meer »
Pagina