Woonblog

 1. SFEERVOL: LANDELIJKE WITTE BUFFETKASTEN EN DRESSOIRS

  Hoe creëer je sfeer en opbergruimte? Met landelijke witte buffetkasten of dressoirs. In het interieur is thuisgevoel belangrijk. De smaak qua inrichting is altijd persoonlijk net als de voorkeur voor een sfeer. Iedereen en ook jij vindt het natuurlijk prettig in je eigen huis een aangenaam gevoel te ervaren. Dat bereik je door overbodige spullen uit het zicht te ruimen in een meubelstuk dat meteen je interieur een oppepper geeft. Een witte buffetkast of dressoir in landelijke stijl is dan voor jou een geschikte keuze als je van knusheid, warmte en gezelligheid houdt. Die vind je in het aanbod met wandkasten en dressoirs van Rofra Home.

   

   

  Lees meer »
 2. 5 tips voor een nieuwe hoekbank

  5 tips voor een nieuwe hoekbank

  Een hoekbank is in veel woningen een geweldige uitkomst. Ze maken het mogelijk om de ruimte in je woonkamer optimaal te benutten en bieden volop ruimte voor grote gezinnen zodat iedereen om comfortabel kan zitten. Tegelijkertijd werken ze net zo goed voor individuen en stellen die graag lekker languit liggen. Ben je van plan om een nieuwe hoekbank aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij hebben 7 tips voor het kopen van een nieuwe hoekbank op een rijtje gezet! 

  Lees meer »
 3. Stijlvolle slaapkamer

  Stijlvolle slaapkamer

  Een stijlvolle slaapkamer draagt bij aan het fijne gevoel van welbehagen. In de eerste plaats is het belangrijk dat je een goede nachtrust hebt. Bij het openen van de ogen is het dan aangenaam als je om je heen kijkt en een prachtig interieur ziet. Elke dag opstaan is dan geen straf, maar eerder een terugkerend feestje. Met enkele veranderingen is er al een hele andere sfeer en stijl aan te brengen. Bijvoorbeeld met een chique dressboy. Die staat niet alleen prachtig in een stijlvolle slaapkamer, maar is zeker ook functioneel.

   

  Lees meer »
 4. Hoe groot en hoe hoog moet een tv-meubel zijn?

  Hoe groot en hoe hoog moet een tv-meubel zijn?

  Hoe groot en hoe hoog moet een tv-meubel zijn?

  Ben je van plan om een nieuw tv meubel aan te schaffen? Dan is het belangrijk om niet alleen naar de stijl en uitstraling te kijken, maar ook naar de afmetingen en hoogte van het tv-meubel.

  Hoogte tv-meubel

  De ideale tv meubel hoogte is afhankelijk van meerdere factoren: de zithoogte van je bank, de kijkhoek en het formaat van je tv. Vanuit ergonomisch oogpunt wordt aangeraden om je tv op een hoogte te plaatsen waarbij je licht naar beneden kijkt. Komt je tv op het tv-meubel te staan? Kies dan een laag tv-meubel voor een grote tv en een hoger tv-meubel voor een kleinere tv. Als je de tv aan de muur monteert, heb je wat meer speling met betrekking tot de hoogte van je tv-meubel. Wel raden we aan om de afstand tussen de tv en het tv-meubel te beperken; een afstand van maximaal 10 centimeter wordt

  Lees meer »
 5. Sfeervolle koude maanden

  Sfeervolle koude maanden

  De sfeervolle koude maanden hebben altijd iets gezelligs. Het is elke dag vroeg donker en dat vraagt gewoon om bijzondere verlichting. Bijvoorbeeld met prachtige windlichten die in huis een plekje krijgen. Of door de kaarsjes aan te steken en warm en knus onder een heerlijk plaid te kruipen. 

  De koude maanden lenen zich perfect om het in huis extra gezellig en sfeervol te maken. Er is genoeg inspiratie te vinden en het leuke is dat het zo groot of klein is aan te pakken als jij wilt. Bijvoorbeeld met een verandering van meubels in het interieur. Zijn er plannen om een nieuwe bank te kopen? Ribstofbanken zijn immens populair, maar een loveseat is zeker ook bijzonder te noemen en in alle stijlen verkrijgbaar. 

   

  SUBTIELE VERANDERING MET VERLICHTING IN HET INTERIEUR 

  Als de winter voor de deur staat, is het heerlijk om meer tijd in huis

  Lees meer »
 6. Herfst

  Herfst

  De herfst is het ideale seizoen om jouw huis een (kleine) make-over te geven. De kaarsjes mogen weer op tafel en de plaids weer op de bank. Benieuwd hoe je met kleine aanpassingen jouw interieur herfstklaar kunt maken? Je leest het in ons blog!

  Lees meer »
 7. Maak zelf een lichtplan voor jouw woonkamer!

  Maak zelf een lichtplan voor jouw woonkamer!

  Verlichting kan een ruimte maken of breken. Het is dan ook zeker aan te raden om hier goed over na te denken. Zeker als het gaat om de woonkamer, waar je de meeste tijd doorbrengt. Hieronder leggen we uit hoe je stapsgewijs een verlichtingsplan voor je woonkamer maakt!

  Lees meer »
 8. 10 tips voor het onderhoud

  10 tips voor het onderhoud

  De natuurlijke kenmerken van hout kunnen zich ontwikkelen onder invloed van verandering in de temperatuur, luchtvochtigheid of gebruik en kunnen dan als storend worden ervaren. Bijvoorbeeld piepende deurtjes, stroeve lades, krasjes of kringen in het hout. Dit kan voorkomen worden door de meubels goed te onderhouden. Is het kwaad al geschied? Dan kunnen eenvoudige tips bijdragen aan het behandelen ervan. Lees hieronder onze handige onderhoudstips.

  Lees meer »
 9. Luxe meubels staan voor stijl in het interieur

  Luxe meubels staan voor stijl in het interieur

  Luxe meubels staan voor stijl in het interieur. De klasse die ervan afstraalt, is herkenbaar uit duizenden. Kwaliteit speelt een belangrijke rol in de uitstraling. Ongeacht het type materiaal dat voor luxe meubels wordt gebruikt, moet de kwaliteit ervan perfect zijn.

  Lees meer »
 10. Kleur advies woonkamer

  Kleur advies woonkamer

  Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer van onze omgeving en hoe we ons daarin voelen, met name thuis. Ben je van plan om je woonkamer binnenkort aan te pakken? Hieronder geven we kleur advies voor de woonkamer, inclusief een aantal praktische tips en suggesties.

  Lees meer »
Pagina