Binnenkijken

Binnenkijken

Ook nieuwsgierig hoe de Rofra Home meubelen in huis tot hun recht komen? Wij geven je graag een kijkje in de sfeervolle woning van Richard.

Onlangs betrok Richard zijn woning in een rustige wijk in Gelderland. De woning stamt uit de jaren 30 en heeft dus een oud karakter; kleuren, behang en tegeltjes die de afgelopen 25 jaar niet meer veranderd zijn. Genoeg werk aan de winkel dus. Met de muren, kozijnen en deuren in het wit en één muur in een industriële grijstint was de basis gelegd voor Richards interieur naar wat hij zelf omschrijft als stoer en natuurlijk. Vorm, materiaal- en kleurgebruik zijn tot in de details uitgedacht en vormen met de sfeervolle meubelen van Rofra Home een prachtig geheel.

 

Stoer maar toch sierlijk

Als basis voor de woonkamer is er uitgegaan van de stoere Edmonton bank, welke genoeg zitruimte geeft voor visite. De bank leent zich voor lekker loungen op de late avond. De salontafel is opvallend door zijn chromen poten in combinatie met het grove houten bovenblad. “Voor het gemak heb ik er een glasplaat op laten maken zodat het eenvoudig schoon te houden is”. Naast de bank staan twee Wichita fauteuils in een stoer zwart lederen uitvoering, welke ideaal zijn als je van lang en comfortabel zitten houdt; “Binnen de Rofra Home collectie is er voor mij geen prettiger stoel dan deze!” Voor de juiste sfeer in de zithoek is gekozen voor twee Claypot lampen, stoer maar toch sierlijk.

 

Verbinding met de eethoek

Om de verbinding naar de eethoek te maken koos Richard voor een zwart koeienkleed op de vloer dat naadloos past bij de stalen Rodium eetkamerstoelen met koeienhuid. “De Matzoe eettafel heeft hetzelfde ruwe hout als de salontafel en met de elegante Gustav poten heb ik de ronde vormen uit de salontafelpoten en de Wichita fauteuils terug laten komen”. Voor de extra sfeer staan er in de vensterbank twee ‘skulls’ voor een natuurlijk en ruig effect. De tafellamp in het midden is door zijn brede, doch slanke vorm een ideale aanvulling voor de vensterbank. “Mijn favoriete items zijn toch wel de industriële hanglampen boven de eettafel die perfect combineren met de staande fotostudio lamp die naast de openhaard staat, sfeervol licht en echte eye-catchers voor overdag.”

 

Sfeervol interieur

Om in de avond nét dat beetje extra gezelligheid te creëren heeft Richard er voor gekozen om de gordijnen van een grove gemêleerde ‘break’ antracieten stof te laten maken, welke ook weer grandioos passen binnen de ‘urban look’ welke de kamer heeft. Door de uitgebreide stoffencollectie van Rofra Home is het eenvoudig om ook voor de gordijnen een kwalitatief hoogwaardige stof en kleur te kiezen”. “Al met al heb ik met de unieke en sfeervolle meubelen van Rofra Home mijn ideale woning samen kunnen stellen, waar ik nog jaren plezier van ga hebben”!

 

Ben je nog op zoek naar meer wooninspiratie of wil je graag een persoonlijk interieur advies? Maak een afspraak of kom gezellig rondkijken in één van onze winkels