Klassiek interieur

Klassiek interieur

Als er één woonstijl is die een rijke uitstraling heeft, dan is het wel de klassieke woonstijl. Dit komt voornamelijk doordat er in deze woonstijl veel gebruik wordt gemaakt van luxe materialen zoals velours, donkere houtsoorten en luxe leersoorten, maar ook door het kleurgebruik. In deze stijl vormen zwart-, bruin,- wit,- en pasteltinten de basis, met zilver en goud als aanvulling. Daarnaast spelen details een belangrijke rol en maken het interieur compleet. Meer weten over de klassieke woonstijl? U leest het in ons blog! 

Kenmerken klassieke woonstijl

Symmetrie, luxe, comfort, kwaliteit, elegantie, stijlvol en sierlijk. Dit zijn slechts enkele kernwoorden die de klassieke woonstijl omschrijven. Om deze stijl te creëren wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van ornamenten, kaarsen, spiegels en kleden. En een kroonluchter mag zeker niet ontbreken. Juist deze details zijn belangrijk en geven de finishing touch aan het interieur. Wat betreft de meubels wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen met een rijke uitstraling, zoals velours, donkere houtsoorten en stoffen met capiton effect. Royale banken die luxe benadrukken en prachtige oorfauteuils die de sfeer compleet maken.

 

Meer dan alleen klassieke meubelen   

Een klassiek interieur gaat verder dan alleen meubels in deze stijl. Juist de vloer, wanden en verlichting zijn belangrijk om echt die klassieke stijl te creëren. Een veel geziene vloer in klassieke interieurs is een donkere houten vloer al dan niet gelegd in een visgraatpatroon. Wilt u een lichtere uitstraling? Ga dan voor een marmerenvloer. Naast de vloer zijn ook de wanden bepalend voor de uitstraling van uw woning. Kies voor een behang met een opvallend motief in barokstijl of met een mooie bloemenprint. Neutrale muren in wit-, bruin-, of pasteltinten doen het ook altijd goed. Echte sfeermakers in een klassiek interieur zijn bloemen en planten. Ga eens voor grote, opvallende groene planten of zet een mooie bos bloemen op tafel. Natuurlijk in een bijpassende vaas in een stijlvolle kleur om de klassieke sfeer extra te benadrukken. 

 

De klassieke woonstijl wordt vaak gecombineerd met de landelijke- of moderne woonstijl. Houdt u van de klassieke woonstijl, maar wilt u liever een rustiger geheel creëren? Dan is de klassiek- landelijke woonstijl de stijl die bij u past. Door gebruik te maken van meer landelijke meubels wordt het geheel wat rustiger. Door deze meubels te combineren met typische klassieke items zoals ornamenten, kroonluchters en spiegels ontstaat er een prachtig geheel. Kies voor een typisch klassieke tafel maar combineer dit met een moderne kroonluchter en uw woning krijgt een geheel andere uitstraling. Om van uw huis een thuis te maken is het belangrijk om te kiezen voor die items die bij u passen. Het mixen van stijlen mag. Dus durf te combineren en creëer uw eigen droominterieur. 

 

Benieuwd hoe u de klassieke stijl het beste in uw woning kunt integreren? Neem vrijblijvend contact op met onze interieuradviseurs. Zij helpen u graag bij het samenstellen van uw droominterieur.