Ecoleder

Verschil leder en ecoleder

Ecoleder is een uitstekend alternatief voor leder als het gaat om de keuze voor meubels die in een leeruitvoering vervaardigd worden. Ecoleder biedt zelfs vele voordelen ten opzichte van echt leder. Zo is het materiaal bijzonder eenvoudig schoon te houden. Dat is zeker een voordeel als u bijvoorbeeld een ecolederen bankstel heeft en er kleine kinderen tot het gezin behoren. Dan komt het nogal eens voor dat er geknoeid wordt met eten of drinken of dat de kleine kinderhandjes net niet helemaal schoon zijn.

 

Ecoleder laat geen vocht door

Leder is gevoeliger voor vocht dan ecoleder. Het laatstgenoemde materiaal laat namelijk geen vocht door. Bij leer is er sprake van de mogelijkheid dat vocht lelijke plekken achterlaat. Dat wilt u natuurlijk niet op uw meubels. Echt leder dat niet is behandeld, heeft de neiging om vocht te absorberen. Er zijn nog meer verschillen te benoemen. Een bank van leer heeft in verhouding veel meer onderhoud nodig om in een goede conditie te blijven dan een ecoleder bank. Zo dienen leren banken om in een goede conditie te blijven met special vet voor leer ingevet te worden. Dat hoeft bij een bank van ecoleder die duurzaam en slijtvast is niet. Bovendien zijn er bij ecoleer geen oneffenheden te zien, zoals die bijvoorbeeld wel aanwezig zijn op een koeienhuid.

 

Wat is ecoleder eigenlijk?

Ecoleder is een combinatie van leder en polyester. Het is een vorm van gerecycled leer dat om deze reden aangemerkt wordt als ecoleer. Als er van de leerhuiden patronen gesneden worden, zijn er altijd restanten. Door deze reststukken te vermalen en te combineren met polyester ontstaat er ecoleer. Het materiaal bestaat dan voor een klein deel uit polyester en in het grootste deel uit leder in een verhouding van 30% tot 70%. Een ecoleren bank of fauteuil is een uitstekende keuze als u van meerdere voordelen wenst te profiteren. Bovendien is het niet van echt leder te onderscheiden en zijn er allerlei verschillende kleuren beschikbaar.