Eetkamertafeltips

Tips bij het kopen van een nieuwe eettafel

Een eettafel neemt een groot deel van het oppervlakte van uw huis in beslag en bepaalt daarmee voor een groot deel de sfeer en beleving van uw interieur. De stijl die u kiest voor uw tafel vormt daarmee ook de basis voor de woonstijl van de rest van uw woning. De aankoop van een eettafel is dus een belangrijk onderdeel als het gaat om het (her)inrichten van uw huis. Met deze aankooptips weet u precies waar u op moet letten als u op zoek bent naar een nieuwe eettafel.

Formaat tafel

Ten eerste is het formaat van de tafel een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Juist omdat een eettafel vaak dé plek in huis is waar het hele gezin bij elkaar komt adviseren wij om een zo groot mogelijke tafel te kiezen. Want naast dat de eettafel een plek is waar met elkaar gegeten wordt, is het ook de plek om gezellig na te tafelen, een wijntje te drinken, een goed gesprek te hebben of om aan te werken. Het is een plek waar het hele gezin veel is en dan moet er ook genoeg ruimte zijn voor iedereen. Wilt u plek kunnen bieden aan veel personen, maar heeft u niet de ruimte om altijd een grote eettafel in uw kamer te hebben? Dan is een maatwerktafel of een uitschuifbare tafel de ideale oplossing. Met een uitschuifbare tafel is het eenvoudig om extra plek te creëren voor vrienden of familie die spontaan langs komen of blijven eten. En wanneer iedereen weer weg is kunt u de tafel net zo gemakkelijk weer in elkaar schuiven zodat u wat meer leefruimte overhoudt. Bedenk voordat u een nieuwe eettafel aanschaft ook welk soort stoelen u erbij wilt hebben. Want als u kiest voor stoelen met armleuningen moet u erop letten dat de leuningen onder de tafel passen.

Verschillende modellen eettafels

Naast de keuze uit diverse formaten zijn eettafels verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals vierkant, rechthoekig, rond en ovaal. De vorm die u kiest is vaak afhankelijk van de plek waar uw tafel komt te staan. Een rechthoekige of vierkante tafel past in de meeste woonkamers of woonkeukens. Ook wanneer u een relatief kleine plek heeft om uw tafel neer te zetten is vierkant of rechthoekig zeer geschikt. Deze tafels kunt u namelijk makkelijk tegen een muur plaatsen, wat ruimte scheelt. Kiest u voor een ronde of ovale eettafel dan heeft u wat meer ruimte nodig. Er moet namelijk nog voldoende ruimte rondom de tafel zijn om alle stoelen te kunnen plaatsen.

Advies op maat

Het uitzoeken van de perfecte eettafel of het samenstellen van een compleet nieuw interieur is geen gemakkelijke opgave en de mogelijkheden zijn eindeloos. Als u advies op maat wilt hebben is het aan te raden om eens in gesprek te gaan met een interieuradviseur. Onze interieuradviseurs zijn vakmensen en helpen om uw droomwensen uit te laten komen. Want bij Rofra Home staat de wens van de klant al meer dan veertig jaar centraal. Wilt u zich laten inspireren? Wij nodigen u van harte uit om kennis te maken met de meubelen van Rofra Home in één van onze filialen.