5 tips voor een grotere hal

Hoe laat je een kleine hal groter lijken? 5 tips! | Rofra Home

                                              

Smalle gangen en kleine entreehallen zijn een veelvoorkomend probleem. Gelukkig zijn er tal van manieren om zelfs van de kleinste hal een mooie en uitnodigende ruimte te maken. Wij hebben 5 kleine hal ideeën op een rijtje gezet om een kleine hal groter te laten lijken!

 

5 tips om een kleine hal groter te laten lijken

 

#1. Hang een spiegel op

Wil je een kleine hal groter laten lijken, dan is grote spiegel ophangen een van de meest effectieve oplossingen. Spiegels reflecteren het licht en creëren meer diepte. Een spiegel in de hal is sowieso erg handig, omdat je dan nog even een laatste blik kunt werpen op hoe je eruitziet voordat je de deur uitgaat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in plaats van één grote spiegel meerdere kleine spiegels op te hangen.

 

#2. Creëer optische illusies met de juiste verfkeuze

Lichte kleuren zijn altijd een goed idee in kleine ruimtes, zowel voor wanden en vloeren als voor plafonds. Maar beperk je vooral niet tot een enkele kleur. Om de illusie van een hoger plafond te creëren, kun je de onderzijde van de wanden (tot ongeveer ter hoogte van je middel) in een donkerdere kleur verven dan de bovenzijde. Met zo’n contrast krijg je meteen een heel ander perspectief.

 

#3. Zorg voor de juiste verlichting

De meeste hallen hebben weinig ramen en dus ook weinig daglicht. Een smalle hal inrichten betekent dan ook dat je extra aandacht moet besteden aan verlichting. Hier kun je ontzettend veel mee bereiken. Door bijvoorbeeld in de lengte meerdere hanglampen achter elkaar op te hangen, kun je een smalle gang niet alleen langer maar ook breder laten ogen. Als het plafond in de hal hoog genoeg is, kun je ook een kroonluchter overwegen. Daarmee realiseer je een stijlvolle en indrukwekkende entree!

 

#4. Hou het opgeruimd

Een kleine gang voelt nog kleiner aan wanneer er overal schoenen, jassen, sjaals en tassen rondslingeren. Een kleine hal inrichten betekent dus zorgen dat er voldoende opbergruimte is voor de spullen die je in de gang kwijt moet. Spullen die niet in de gang thuishoren kunnen (zelfs als ze niet direct in de weg liggen) al snel voor een rommelige uitstraling zorgen, dus die kun je het beste meteen opbergen.

 

#5. Denk verticaal

Om in kleine, smalle ruimtes voldoende opbergruimte te creëren kun je het beste zoveel mogelijk gebruik maken van verticale oppervlakken. Met andere woorden: wil je een smalle hal inrichten, ga dan de hoogte in! Hang zwevende planken en wandkasten hoog op (boven je hoofd) om de ruimte waar je doorheen loopt open te laten. Een hoog wandrek is ook ideaal om schoenen op neer te zetten, zodat je het beperkte vloeroppervlak helemaal vrij kunt houden.