Hoe groot en hoe hoog moet een tv-meubel zijn?

Hoe groot en hoe hoog moet een tv-meubel zijn?

Ben je van plan om een nieuw tv meubel aan te schaffen? Dan is het belangrijk om niet alleen naar de stijl en uitstraling te kijken, maar ook naar de afmetingen en hoogte van het tv-meubel.

Hoogte tv-meubel

De ideale tv meubel hoogte is afhankelijk van meerdere factoren: de zithoogte van je bank, de kijkhoek en het formaat van je tv. Vanuit ergonomisch oogpunt wordt aangeraden om je tv op een hoogte te plaatsen waarbij je licht naar beneden kijkt. Komt je tv op het tv-meubel te staan? Kies dan een laag tv-meubel voor een grote tv en een hoger tv-meubel voor een kleinere tv. Als je de tv aan de muur monteert, heb je wat meer speling met betrekking tot de hoogte van je tv-meubel. Wel raden we aan om de afstand tussen de tv en het tv-meubel te beperken; een afstand van maximaal 10 centimeter wordt doorgaans als richtlijn gehanteerd.

Als je twijfelt over de juiste hoogte van je tv-meubel, of overweegt om in de toekomst een ander formaat tv aan te schaffen, dan kan een zwevend tv-meubel uitkomst bieden. Deze kun je dan eventueel lager of hoger aan de muur plaatsen.

Afmetingen tv meubel

Behalve de hoogte van het tv meubel zijn ook de overige afmetingen een belangrijk aandachtspunt. Daarbij kijk je eerst naar de beschikbare ruimte, en daarna naar het formaat van je tv. Een groot tv-meubel combineren met een kleine tv is niet aan te raden, evenals een klein tv-meubel met een grote tv. Probeer hierin een mooie balans te vinden. Hou ook rekening met je behoefte aan opbergruimte. Moet je veel apparatuur kwijt, zoals een geluidsinstallatie, Blu-ray speler of gameconsole? Dan is een wat groter tv-meubel wel zo prettig. Tot slot is het goed om rekening te houden met mogelijkheden om de kabels netjes weg te werken.