Robuust en stoer interieur

ROBUUST EN STOER INTERIEUR

Welke materialen passen nu het beste in een robuust en stoer interieur? Wij hebben een aantal suggesties voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

#1. RAILWAY WOOD

Wil je een robuust en stoer interieur creëren, dan is er geen betere inspiratiebron dan industrieel design. Deze interieurstijl draait volledig om het ruwe en het onafgewerkte. Gebruikte industriële objecten krijgen hierin een nieuw leven. Denk aan oude lockers als kledingkast, een vintage scheepslamp als vloerlamp, of een antieke hutkoffer die dienstdoet als salontafel. Ook meubels van railway wood passen hier goed bij; deze zijn vervaardigd van de houten dwarsliggers (ook wel spoorbalken genoemd) waar vroeger de spoorstaven op werden gelegd.

Railway tafels

#2. DRIFTWOOD

Een boom die sterft, is niet altijd voorbestemd om weg te rotten op de plek waar hij zijn hele leven gestaan heeft. Soms wordt hij meegevoerd op een avontuurlijke reis over rivieren, meren en oceanen, om een nieuw leven beginnen als driftwood. En driftwood leent zich geweldig voor een robuust en stoer interieur. Je kunt er creatieve en originele verlichtingsarmaturen mee maken, maar het wordt ook steeds vaker gebruikt voor het vervaardigen van schitterende meubels en woonaccessoires.

Driftwood tafel

#3. RECLAIMED OAK

Er was eens een tijd waarin er aan hout geen gebrek was. Zowel in Europa als in Noord-Amerika was hout het belangrijkste bouwmateriaal. Tegenwoordig is er aanzienlijk minder hout beschikbaar dan toen, en bovendien hebben we de afgelopen jaren geleerd dat we onze wereld beter moeten beschermen. Dus gaan we op zoek naar het ecologische equivalent van nieuw gekapt hout – reclaimed wood, oftewel teruggewonnen hout. Meubels uit de jaren zestig en zeventig zijn nu niet alleen qua stijl zeer geliefd, maar ook stuk voor stuk vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige houtsoorten. Meubels van reclaimed oak passen geweldig in een stoer interieur en zijn nog duurzaam ook.

Reclaimed Oak