TAFELEN MET DE HELE FAMILIE

TAFELEN MET DE HELE FAMILIE

Of het nu gaat om zondagse brunches of een uitgebreide diners, de eethoek is voor veel mensen nog steeds dé plek om lekker te tafelen met de hele familie. Het is dan ook zeker de moeite waard om wat meer aandacht aan deze ruimte te besteden. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je zorgt dat de eethoek een functionele, sfeervolle en uitnodigende ruimte wordt.

#1. DEFINIEER JE EETHOEK MET EEN VLOERKLEED

Als je geen aparte eetkamer hebt kan het mooi zijn om je eethoek op een bepaalde manier ‘af te bakenen’. Met een groot vloerkleed onder de eettafel creëer je als het ware een uitnodigend eiland voor het nuttigen van gezamenlijke maaltijden.

#2. KIES VOOR PRAKTISCHE EETSTOELEN…

Lekker tafelen met de hele familie betekent in de meeste gevallen dat er ook (jonge) kinderen mee eten. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in praktische eetkamerstoelen met een vocht- en vuilafstotende bekleding, zodat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Als je een rechthoekige tafel hebt, kun je het hoofd van de tafel accentueren met een eetstoel in een andere kleur. Of misschien zelfs een compleet ander model!

#3. …OF VERVANG EEN AANTAL STOELEN DOOR EEN EETKAMERBANK

Een andere optie is om de eetstoelen aan één zijde te vervangen door een eetkamerbank. Dit creëert meer zitruimte en een intiemere setting. Een eetkamerbank is overigens ook ideaal voor kleinere eethoeken, zeker als je de bank onder de tafel kunt schuiven wanneer hij niet in gebruik is.

 austrian bank

#4. CREËER SFEER MET DE JUISTE VERLICHTING

Een grote kroonluchter boven de eettafel is een geweldige manier om je eethoek een luxueuze uitstraling te geven. In plaats daarvan kun je ook meerdere kleinere hanglampen boven de eettafel bevestigen. Zelfs goedkopere exemplaren kunnen luxe uitstralen als je ze in sets van twee of drie ophangt.

#5. ZORG DAT DE TAFEL ALTIJD GEDEKT IS

“Dress to impress” is een uitspraak die je ook kunt toepassen op je eettafel! Met slechts een paar decoratieve items kun je al een indrukwekkende setting creëren, ook als de tafel niet in gebruik is. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen in klassieke kaarsenhouders, een mooie wijnkoeler, een vaas met bloemen, een goed gevulde fruitschaal of een luxe dienblad met een karaf en wijnglazen.

eetkamer