ZWART WIT INTERIEUR COMBINEREN

ZWART WIT INTERIEUR COMBINEREN

Een zwart wit kleurenpalet is een eenvoudige manier om een harmonieus interieur te creëren. We noemen dit ook wel een monochroom interieur; het principe waarbij je één kleur als basis neemt voor je inrichting en speelt met verschillende tintvariaties van die kleur. Maar kun je nu een zwart wit interieur gezellig maken?

Zo kun je een zwart wit interieur gezellig maken

#1. CREËER EEN ZWART WIT GOUD INTERIEUR

Goudkleurige details zijn perfect om met een zwart wit interieur te combineren. Door bepaalde elementen in goud uit te voeren (denk bijvoorbeeld aan spiegels, fotolijstjes, deurbeslag, verlichting en kaarsenhouders) kun je je zwart wit interieur een elegante, luxe look en feel geven.

#2. COMBINEER EEN ZWART WIT INTERIEUR MET HOUT

Om het soms wat heftige contrast van een zwart wit interieur te verzachten is het een goed idee om wat natuurlijke materialen in huis te brengen. Hout werkt altijd goed, zeker wanneer je kiest voor warmere houtkleuren.

 #3. HAAL MEER GROEN IN HUIS

Eveneens een goede manier om balans te brengen in een monochroom interieur is door veel planten neer te zetten en op te hangen. Groen zorgt er namelijk voor dat het zwart en wit nog sprekender ogen. Bovendien dragen kamerplanten bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis.

#4. SPEEL MET GRIJSVARIATIES

Wil je een zwart wit grijs interieur in je woonkamer? Dat is geen slecht idee. Door naast zwart en wit verschillende grijstinten te gebruiken, creëer je namelijk zachtere overgangen. Dit maakt de contrasten minder hard en brengt rust in je interieur.

#5. ZORG VOOR DE JUISTE VERLICHTING

Zeker als je overwegend veel zwart in je monochrome interieur hebt, kan een ruimte al snel als een donker hol ogen. Maar niet als je de juiste verlichting toepast! Neem de tijd om een verlichtingsplan te maken en hou daarbij rekening met de verschillen tussen basisverlichting, functionele verlichting, sfeerverlichting en accentverlichting.