Stofferen op ambachtelijke wijze

Bij Rofra Home wordt het grotendeel van de stoelen en banken nog op ambachtelijke wijze en in Nederland gestoffeerd. Op die manier kunnen wij producten van hoogwaardige kwaliteit garanderen en kunnen wij voldoen aan al uw wensen. Onze vakmannen- en vrouwen zijn dagelijks vol enthousiasme in onze fabriek in Dreumel bezig met het stofferen van banken en stoelen. Met zorg en toewijding produceren wij meubelen waar u vele jaren van kunt genieten. Ook als u het net even anders wilt voorzien wij in uw wensen.

Van ontwerp tot eindproduct

Bij Rofra Home zijn we continu bezig met het ontwerpen van nieuwe meubels om aan onze collectie toe te voegen. Een nieuw model begint met een idee of inspiratie. Vervolgens worden er diverse schetsen en tekeningen gemaakt totdat er voldoende is voor onze meubelmakers om mee aan de slag te gaan. In Dreumel wordt dan het eerste proefmodel gemaakt. Meestal zijn er 2 tot 3 verschillende proefmodellen nodig totdat het gewenste eindproduct aan onze hoge standaarden voldoet. Wanneer het definitieve model bepaalt is leveren wij de bouwtekening aan, aan een gespecialiseerde rompenmaker. De romp is de houten constructie die de basis vormt voor ieder zitmeubel. Voorheen werd dit in onze eigen meubelmakerij in Tubbergen gemaakt. Echter door de toenemende vraag en de steeds specifiekere vraag behoefte van de klant zijn we de samenwerking aangegaan met een gespecialiseerde rompenmaker in Nederland. Hierdoor kan de meubelmakerij in Tubbergen zich weer volledig richten op het maken van meubels zoals kasten, tafels en dressoirs.

De disciplines van het stofferen

Bijna elke bank of stoel die u in onze woonwinkels of in onze webshop ziet kan in de gewenste stof of leersoort gestoffeerd worden. Wij hebben keuze uit meer dan 3000 verschillende stof- en leersoorten. Zo kan elke bank of stoel worden uitgevoerd in de door u gewenste woonstijl. Het productieproces van een handgemaakt meubel is tijdrovend en bestaat uit drie disciplines, namelijk snijden, stikken en stofferen!

Stofferen

Tijdens de eerste stap in het proces wordt de gekozen stof of leer op maat gesneden. Wanneer alles op maat gesneden is wordt het aan elkaar gestikt. Vervolgens gaan de stoffeerders aan de slag om de stof of het leer om de romp te completeren. De verschillende disciplines van het meubel maken wordt door verschillende medewerkers uitgevoerd. Het stofferen van een meubel gebeurt volledig met de hand en is daarom ontzettend arbeidsintensief.

Vering en vulling

Onze zitmeubelen worden voorzien van een stevige Nosag vering. Deze vering is de meest gebruikte ondervering bij zitmeubels vanwege de hoge kwaliteit en de lange levensduur. Normaal wordt een Nosagveer met een plastic veerclip vastgezet. Het nadeel hiervan is dat plastic na verloop van tijd breekt. Daarom worden onze veren vastgezet met metalen veerclips. In geen van onze banken gebruiken wij andere veren dan Nosag veren. Er zijn meubel producenten die ook singelbanen gebruiken om op die manier de kosten te drukken, wij doen dit niet omdat wij staan voor kwalitatief hoogwaardige producten. Naast de vering is ook de vulling een belangrijk aspect bij zitmeubelen. Wij maken uitsluitend gebruik van vullingen van hoogwaardig kwaliteit en kiezen ervoor om voor zowel de rugleuning als het zitgedeelte dezelfde vulling te gebruiken. Op die manier bent u verzekerd van hoogwaardig zitcomfort bij al onze meubelen.

Kwaliteitscontrole

Om u op het gebied van stoffering topkwaliteit van Nederlandse bodem te garanderen hebben wij in ons stofferingsproces kwaliteitscontroles ingebouwd. Zo gebruiken wij alleen stof en leer van hoogwaardige kwaliteit. De materialen die bij ons binnenkomen worden eerst gecontroleerd door onze eigen stoffeerders. Doordat het stofferen van een meubel volledig met de hand gebeurt zien onze stoffeerders gelijk of de stof en het leer voldoen aan onze kwaliteitseisen. Op die manier vindt er een continue kwaliteitscontrole plaats. Voordat onze meubelen de stoffeerderij verlaten vindt er nogmaals een controle plaats om te beoordelen of het product aan onze hoge standaard voldoet.

Nieuwsgierig geworden naar al onze stoffen en leersoorten? Kom eens langs in één van onze woonwinkels en onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Stoffeerderij

Impressie

Onderstaande film geeft u een impressie van onze stoffeerderij. Hier zijn ervaren meubelmakers en -stoffeerders dagelijks aan de slag met het creëren van een unieke collectie banken en fauteuils. Rofra Home maakt zoveel meubels zelf, dat maatwerk totaal geen probleem is.