Verschillende soorten fauteuils

Fauteuils zijn de ideale plek om even helemaal te ontspannen. Een fauteuil biedt ondersteuning aan uw hele lichaam. Het is echt een plekje voor uzelf waar u optimaal kunt genieten en tot rust kan komen. Comfortabel een boek lezen, of achterover leunen en genieten van een kopje thee. Fauteuils bieden net zo veel comfort als een bank en zijn makkelijker te plaatsen in een ruimte. Eén of enkele fauteuils zijn een goede aanvulling bij een bank voor extra zitruimte. Een fauteuil is niet alleen comfortabel, maar ook nog eens ontzettend stijlvol en unieke in vorm, kleur of materiaal. Ieder interieur is uniek en komt een ander fauteuil goed tot zijn recht, daarom bieden wij een ruime keuze aan fauteuils. Om u op weg te helpen, hebben wij enkele soorten fauteuils beschreven.

Oorfauteuils

Oorfauteuil Dawson

Oorfauteuils

Een oorfauteuil heeft zijn naam te danken aan de krullende/ronde armleuningen. Deze vorm doet denken aan de oren van een mens. De oorfauteuil past vaak erg goed bij een landelijke of klassieke woonstijl door de hoge rugleuning . De oorfauteuil is door zijn formaat echt een pronkstuk. Bij een oorfauteuil ziet u vaak een gecapitonneerde zitting. Dit is een techniek waarbij de bekleding met een knoop op een vaste ondergrond wordt bevestigd. Dit gebeurd op een zodanige manier dat er een laag van kussentjes ontstaat. Een oorfauteuil staat erg stijlvol met een mooi bijzettafeltje met een lamp aan de zijde. Zo kunt u ‘s avonds nog heerlijk een boek lezen in de statige oorfauteuil. 

Loveseat

Een loveseat is een 1,5 zitter waar u zelf heerlijk ruim in kunt zitten, maar ook met zijn tweeën tegen elkaar kunt aankruipen. Door de ruime afmeting kunt u de loveseat gebruiken om een gezellige zit in de kamer te creëren. Dit kan in dezelfde stijl zijn als de bank zodat het op elkaar aansluit. De loveseat kan ook in andere ruimte in uw woning geplaats worden. Bijvoorbeeld in een lekkere zithoek of op de slaapkamer. Daarnaast zijn loveseats perfect combineerbaar met andere meubelen en is echt een aanvulling op uw interieur. Het is een plek waar u tot rust kunt komen en heerlijk kunt ontspannen.

Armstoelen

Armstoelen zijn luxe uitgevoerde stoelen en hebben een armleuning waar de arm op kan rusten. Armstoelen bieden daarom een hoog comfort en worden vaak gebruik als eetfauteuils. Wanneer de armstoelen onderdeel uitmaken van eetkamerset, is het bij het aanschaffen van armstoelen belangrijk rekening te houden dat de armleuning onder de eettafel past. Armstoelen kunnen ook als fauteuil gebruikt worden in een woonkamer, vooral praktisch wanneer de ruimte wat kleiner is. Het biedt extra zitplaatsen en geeft karakter aan uw interieur. In een knus zithoekje of bij een stijlvol bureau past een armstoel ook perfect.

 Armstoel en loveseat

Armstoel salida & loveseat Brighton

Passend in ieder interieur

U wilt u thuis op uw gemak voelen en kunnen genieten van comfort. Dat interieur daarom belangrijk voor u is begrijpen wij als geen ander. Want uw interieur maakt van een huis uw thuis. De Rofra | Home collectie bestaat uit unieke fauteuils die een verfrissende aanvulling zijn op ieder interieur. Voor elke woonstijl zijn er passende fauteuils of u gaat voor een landelijke oorfauteuil of een moderne loveseat. Elke fauteuil is een item op zich en perfect combineerbaar met alle andere woonproducten. Kies uw eigen stijl en durf te combineren. Want het combineren van verschillende items zorgt ervoor dat er een sfeervol geheel ontstaat.

Maatwerk fauteuil

De wens van de klant staat bij ons al meer dan 30 jaar centraal. Ons uitgangspunt is dat ieder item bijzonder en onderscheidend moet zijn. Daarom hebben wij een uitgebreid aanbod van verschillende soorten fauteuils, onder meer oorfauteuils, loveseats en armstoelen. Omdat u deel uit maakt van het productieproces bepaalt u zelf de maat, kleur en materiaalsoort van uw fauteuil. Wilt u een fauteuil van een zachte rib stof, een stoere vintage leer of juist een neutrale stof. Onze fauteuils worden in Nederland gemaakt en gestoffeerd, daarom is bij ons bijna alles mogelijk!

Geïnspireerd en benieuwd naar een mooi fauteuil voor in uw interieur?  Wij nodigen u van harte uit om kennis te maken met de Rofra Home collectie in één van onze filialen. Wij kunnen u een vrijblijvend persoonlijk advies geven om een droom fauteuil te vinden.

 

Fauteuil

Fauteuil Baxter, Hocker Ice James & Sofa Ice James