Inspiratie: Rotan meubelen voor ieder seizoen

Rotan meubelen worden vaak geassocieerd met zomer en buitenmeubelen, maar ook binnen staan rotan meubelen erg sfeervol. In de zomer geven ze een zomers tintje aan de woonkamer en in de winter kunt u er een vachtje of kleed op leggen wat meteen een warme uitstraling geeft. Benieuwd hoe u rotan meubelen en accessoires kunt gebruiken in uw woning? U leest het in ons woonblog!

Wat is rotan?

Rotan is een natuurlijk en duurzaam materiaal dat komt van de rotanpalm. Van de geoogste stengels van deze rotanpalm worden door middel van vlechttechnieken onder meer meubelen en woonaccessoires gemaakt. Doordat rotan massief is, is het sterk en daarmee geschikt om meubels van te maken. Rotan meubelen kunnen best tegen een beetje regen, maar het is af te raden onze rotan meubelen de hele zomer buiten te laten staan. Wilt u de meubelen buiten gebruiken? Dek deze dan in de zomer af en zet ze in de winter naar binnen. Op die manier geniet u het langst van uw meubelen.

Rotan white wash

Haal de zomer in huis met rotan meubels

De lichte kleur van rotan en de structuur van dit materiaal roept meteen een zomers gevoel op. Met Rotan meubelen of accessoires in uw woning heeft u dus altijd een beetje zomer in huis. Doordat deze meubelen licht van gewicht zijn kunt u ze eenvoudig van binnen naar buiten verplaatsen. Wanneer de zon dan doorbreekt kunt u uw comfortabele rotan stoel optillen en buiten neerzetten om daar te genieten van een lekker zonnetje. Naast rotan meubelen zijn er ook diverse rotan woonaccessoires, waaronder een picknickmand, wijnrek en dienblad. Vul de picknickmand met lekkere sandwiches en ga er op uit. Ideaal voor de zomer!

Inspiratie rotan meubelen in de winter

Tijdens de wintermaanden is het onverstandig om rotan meubelen buiten te laten staan, maar gelukkig zijn rotan meubelen ook erg leuk voor in uw woonkamer. Leg bijvoorbeeld een sheep skin of ander kleed over de stoel of bank en u creëert direct een warm en sfeervol interieur. Naast meubelen zijn er ook leuke woonaccessoires gemaakt van rotan die een gezellige sfeer in uw woning creëren. Denk bijvoorbeeld aan een opbergbox, wijnrek of dienblad. Zet kaarsjes of een lantaarn op het dienblad en de woonkamer straalt direct warmte uit.

Rotan meubels

Durf te combineren

Rotan meubelen zijn dus zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Juist het unieke van rotan meubelen is dat ze een zomerse uitstraling hebben, maar door een vachtje op de stoel te leggen creëer je in een handomdraai een warme sfeer. Daarmee zijn de meubelen aan te passen naar het seizoen en staan ze dus het hele jaar door mooi in uw woning. Daarnaast hebben rotan meubelen een hoog zitcomfort en kunt u er heerlijk in relaxen. Niet voor niets wordt er vaak een apart zithoekje gecreëerd met rotan meubelen. En het leuke aan rotan is dat het met alles te combineren is! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onderstaande afbeeldingen of kom langs in één van onze winkels.