Bezig met het (her)inrichten van uw interieur? Maak een moodboard!

Het samenstellen van een nieuw interieur is niet gemakkelijk. Of het nu gaat om het inrichten van een nieuwe woning of het inpassen van nieuwe items in een bestaand interieur, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een moodboard kan u helpen bij het (her)inrichten van uw woning. Een moodboard is een collage van foto’s. Met behulp van een moodboard kunt u visueel weergeven en inzicht krijgen welke kleuren, stijlen en meubels bij u passen. Het kan gebruikt worden als basis voor uw wooninrichting. Wanneer u uw moodboard meeneemt naar één van onze woonwinkels kunnen onze interieuradviseurs uw moodboard gebruiken als uitgangspunt bij het adviseren van uw droominterieur. Het maken van een moodboard is heel eenvoudig en kan op diverse manieren. In dit blog vertellen we u er meer over. 

Pinterest

Via Pinterest kunt u eenvoudig zelf een online moodboard maken. Op Pinterest kunt u nieuwe ideeën ontdekken en bewaren. Pinterest kan gezien worden als een online prikbord waarbij u alle afbeeldingen die u op het internet tegenkomt kunt bewaren. Per onderwerp kunt u een nieuw bord aanmaken. Zo kunt u er dus voor kiezen om voor de woonkamer een ander moodboard te maken dan voor de keuken. Dit houdt het overzichtelijk. Wist u dat Rofra Home ook een Pinterest pagina heeft? U kunt ons daar volgen en hopelijk kunnen wij u ook daar inspireren. 

Moodboard | Rofra Home

Ga op zoek naar inspiratie

Via Pinterest kunt u alle foto’s van het internet ontdekken en bewaren, maar dit is natuurlijk niet de enige manier om een moodboard te maken. Woonbladen, televisieprogramma’s en sociale media kanalen bieden namelijk ook volop inspiratie. Blader eens door een woonblad en knip de afbeeldingen uit die u aanspreken. Deze losse afbeeldingen kunt u vervolgens op een groot vel papier plakken. Zo maakt u zelf uw moodboard op papier. Natuurlijk kunt u ook zelf een foto maken van de afbeelding die u mooi vindt en deze op uw online moodboard plaatsten. Daarnaast zijn er talloze televisieprogramma’s die aandacht besteden aan wonen, lifestyle en interieur. Deze programma’s werken vaak heel inspirerend en zijn dan ook goed te gebruiken voor uw moodboard.

Sociale media kanalen staan ook vol met prachtige foto’s. Zoek bijvoorbeeld eens op Instagram onder bepaalde hashtags en u vindt een scala aan foto’s die betrekking hebben op het door u gebruikte zoekwoord. Via Instagram kunt u dus zoeken op gerichtere zoekwoorden. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar inspiratie voor een eetkamertafel, dan kunt u de hashtag eettafel, eetkamertafel, of eethoek gebruiken. Op die manier vindt u gerichte afbeeldingen. Instagram is ook een goede inspiratiebron wanneer u nog niet precies weet welke stijl of soorten meubels u mooi vindt. Gebruik dan algemene zoektermen of volg bijvoorbeeld Rofra Home. Wij plaatsen inspirerende sfeerfoto's op ons Instagram account. Weet u nog niet precies wat u wilt met uw interieur? Laat u dan op verschillende manieren inspireren en probeer niet te veel in stijlen te denken. Laat u tijdens het maken van een moodboard ook niet beperken door in bepaalde stijlen te denken. Want een moodboard is bedoelt om de sfeer te bepalen die u mooi vindt en dit kan prima een combinatie zijn van verschillende stijlen of kleuren. 

Meer dan alleen interieurafbeeldingen

Wanneer u denkt aan het maken van een moodboard voor uw interieur denkt u waarschijnlijk aan sfeerfoto’s van ingerichte woningen. Natuurlijk passen deze afbeeldingen op een moodboard, maar laat u zich hier niet door beperken. Kies ook voor afbeeldingen met een bepaalde kleur, materiaal of sfeer die u aanspreekt, ongeacht of dit een interieurfoto is. Een moodboard moet een bepaalde sfeer uitstralen. De sfeer die u in uw interieur wilt toepassen. En een sfeer is niet alleen uit te drukken met interieurplaatjes, maar bestaat uit een groter geheel.

Materialen moodboard | Rofra Home

Maakt u ook gebruik van moodboards bij het (her)inrichten van uw interieur? Laat het ons weten in een reactie hieronder!