Meubels maken is ons vak

Rofra Home heeft een eigen meubelatelier in Tubbergen waar ervaren meubelmakers dagelijks bezig zijn met het creëren van een unieke collectie kasten, dressoirs en tafels. Doordat wij veel artikelen in eigen beheer ontwikkelen en vervaardigen kunnen wij u ook maatwerk bieden. Rofra Home begrijpt als geen ander hoe belangrijk het gevoel van thuis zijn is. Door u de mogelijkheid te geven uw interieur volledig aan te passen aan uw wensen, door de meubels vorm te geven zoals u dit graag ziet, kunnen wij bijdragen aan uw gevoel van thuis zijn. Onze gedreven vakmannen zijn dan ook dagelijks bezig met het vervaardigen van prachtige houten meubelen die van uw huis een thuis kunnen maken.

Hout drogen

Drogen

Het eikenhout dat wij gebruiken voor het vervaardigen van onze meubelen kopen we rechtstreeks in bij een houtzagerij, op die manier zijn we verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Voordat het hout bij ons in de meubelmakerij terecht komt en verwerkt kan worden voor binnen meubels wordt het eerst gedroogd. Door het hout te laten drogen gaat het krimpen, dit is een belangrijke stap in het productieproces. Hoe langer het hout droogt hoe beter. Door het hout vooraf goed te laten drogen wordt de kans op scheuren in het meubel aanzienlijk verkleint. Het laten drogen van hout bestaat uit twee stappen. Eerst wordt het ongeveer 1,5 tot 2 jaar buiten te drogen gelegd zodat de spanning van het hout eruit is. Om het hout te kunnen gebruiken om binnen meubels van te maken wordt het vervolgens nog gemiddeld 6 maand in een droogkamer gelegd. Pas daarna kunnen onze meubelmakers het hout gebruiken om prachtige meubelen van te maken.

Het productieproces

Nadat het hout ongeveer 2 tot 2,5 jaar te drogen heeft gelegen komt het aan in onze meubelmakerij in Tubbergen. Hier wordt het juiste hout uitgezocht voor het meubel dat gemaakt gaat worden. Zo wordt er onder meer gekeken naar de noesten die in het hout zitten en of deze passen bij het meubel en de wensen van de klant. De noesten in het hout ontstaan doordat er takken aan een boom groeien. Dit is een natuurlijk proces en maakt elk stuk hout uniek. Wanneer de juiste planken zijn gekozen worden deze aan elkaar gemonteerd en op maat gezaagd. Daarna volgt de afwerking en het bevestigen van de poten. De verschillende disciplines van het meubel maken wordt door verschillende medewerkers uitgevoerd. Het afwerken van de meubelen gebeurt in de spuiterij in Vaassen. Daar hebben wij de beschikking over elke RAL-kleur en diverse beits-, lak- en verfsoorten. Met zorg en toewijding spuiten de medewerkers ieder meubel in de gewenste kleur en voorzien hem van de juiste uitstraling. Zo creëren wij de stijl die bij u past. 

Vakmanschap

Hout is een kwetsbaar product

Hout is een natuurproduct en daardoor gevoelig voor veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid, ondanks dat het hout dat wij gebruiken eerst goed gedroogd wordt. Hout kan onder invloed van temperatuur- en vochtveranderingen iets gaan werken waardoor windscheurtjes kunnen ontstaan of extra benadrukt worden. Vooral in woningen met een centrale verwarming is het zaak om er voor te zorgen dat de luchtvochtigheid in huis op een constant peil rond de 60% blijft. Een constante temperatuur is daarbij erg belangrijk. Daarnaast moet er worden opgepast met het plaatsen van houten meubelen voor een kachel of openslaande deuren, dit in verband met temperatuurschommelingen. Meer weten over het onderhouden van houten meubelen? U leest het op onze onderhoudspagina.

Maatwerk is geen probleem

Doordat wij een groot deel van onze collectie in eigen beheer en in Nederland produceren is maatwerk voor ons geen enkel probleem. Bij veel van onze meubelen kunt u zelf, of samen met onze interieuradviseurs, de maat en kleur van uw persoonlijke meubelstuk bepalen. Zo creëert u zelf de sfeer die bij u en uw woning past. Heeft u vragen over de maat- en afwerkmogelijkheden van onze houten meubelen? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs of kom langs in één van onze woonwinkels bij u in de buurt!