De vier kleurtrends van 2018

Ieder jaar wordt er op het gebied van het interieur weer vooruit gekeken naar de trends voor het nieuwe jaar. Daarin spelen verschillende factoren een rol. Het gaat namelijk niet alleen om de stijl en het design, maar vooral ook om de kleur. Voor wat betreft de kleuren is er ieder jaar weer een andere trend te bespeuren. Het gaat dan onder meer om hoofdkleuren die voor een groot deel de sfeer in het interieur bepalen. Er zijn daarnaast kleuren die betrekking hebben op bijvoorbeeld accessoires die net even het verschil maken. Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste trends? Ontdek dan hier de vier kleurtrends van 2018 voor het interieur.

Interieur kleurentrend 2018

1. Warme en stijlvolle kleuren

Het lichte interieur met pasteltinten maakt in 2018 plaats voor een nieuwe kleurtrend. De warme en meer stijlvolle kleuren doen namelijk hun intrede in het interieur. Het gaat vooral om de echte diepe en warme kleuren. Dus niet zomaar om rood, maar om diep bordeaux rood of om donkerblauw en zelfs donkerbruin. Deze kleurtinten kunnen prima gecombineerd worden met aardse tinten. Bijvoorbeeld met een terracottakleur. Die kleur zorgt ervoor dat er aan het stijlvolle interieur een extra klassieke uitstraling wordt gegeven, maar wel met een natuurlijke look.

 Warm en stijlvol interieur


2. Mix tussen donkere en lichte kleuren

Een van de andere vier kleurtrends in 2018 heeft betrekking op afwisseling. Donkere kleuren zijn helemaal in, maar pas echt trendy in het interieur als er sprake is van een combinatie met lichte kleuren. Een donkerbruine kleur in het interieur kan bijvoorbeeld uitstekend gecombineerd worden met lichtroze of met een zandkleur. Het hangt uiteraard af van de donkere kleur welke lichte kleur er het beste bij past. Daarom is het ook aan te raden om bij het samenstellen van een nieuw interieur meerdere opties met elkaar te vergelijken. Bruin komt als donkere kleur in 2018 overigens helemaal terug. Bijvoorbeeld in banken.

Mix donkere en lichte kleuren interieur


3. Colorblocking voor het contrast

Colorblocking is een van de trends die wat afwijkt van de andere kleurtrends in 2018. In plaats van dat er aansluiting wordt gezocht bij de combinatie van kleuren is er sprake van contrast. Wit wordt de basis bij deze woontrend en daar kan elke kleur met een knallend effect mee gecombineerd worden. Okergeel is bijvoorbeeld een prima optie om met wit te combineren net als appelgroen en kobaltblauw. Dan is er echt sprake van colorblocking.

 Colorblocking Interieur Rofra Home


4. Grijsroze als kleurtrend

Als er naar een enkele kleur wordt gekeken om de kleurtrend voor 2018 te bepalen dan is het welk de kleur grijsroze. Het is geen oudroze en geen grijs, maar een vereniging van deze kleuren die in het interieur echt het verschil gaat maken. Als je deze kleur ziet, associeer je het als vanzelf met de natuurlijke warmte die van hout afstraalt en ervaar je het streelbare karakter van zacht leder. Zo is het niet alleen in de beleving, maar ook in werkelijkheid. De kleur grijsroze geeft in huis een warm en welkom gevoel.