Maak uw interieur klaar voor de kerst! 

Het is alweer bijna kerst! Misschien wel de gezelligste tijd van het jaar. De kerstboom mag versierd worden en de kaarsjes gaan weer aan. Kerst staat in het teken van samen zijn, lekker eten en een gezellige, knusse sfeer in huis. Vergeet naast het versieren van de kerstboom dan ook niet om de rest van uw interieur in kerstsfeer te brengen. Wij inspireren u graag. 

Kerst | Rofra Home

Geen kerst zonder kerstboom

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder een versierde kerstboom. De één zweert bij de geur van een echte kerstboom, terwijl de ander liever voor een kunstboom gaat. Wat u ook kiest de boom moet versierd worden. Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om het versieren van een kerstboom. Kiest u bijvoorbeeld voor de traditionele kleuren rood, goud en zilver of gooit u het over een andere boeg en gaat u voor pasteltinten? Hangt u alleen kerstballen in de boom of versiert u de boom ook met andere woondecoratie of kerstkransjes? Om het geheel helemaal af te maken kunt u naast de versiering ín de boom ook leuke woondecoratie of cadeautjes onder de boom te leggen. Een plaid of kussens staat heel sfeervol onder de boom, maar is natuurlijk ook leuk om iemand met kerst cadeau te doen. Woondecoratie onder de boom geeft een gezellige en sfeervolle uitstraling aan de kamer. Voor accessoires onder de boom kunt u de kleuren gebruiken die u ook in de boom heeft gebruikt of ga voor natuurlijke kleuren. Natuurlijke kleuren passen altijd bij een kerstboom en geven uw interieur een warme uitstraling.

Kerst | Rofra Home

Gezellig tafelen

Gezellig samen zijn met vrienden en familie hoort bij de kerst. Lekker lang tafelen is daar onlosmakelijk aan verbonden. Een mooi gedekte tafel mag tijdens de kerstdagen dan ook niet ontbreken. Naast een tafellaken en mooi servies hoort daar ook prachtige decoratie bij. Met decoratie kunt u de tafel met kerst extra gezellig aankleden. Denk bijvoorbeeld aan waxinelichthouders of kandelaars. Met kaarsjes maakt u de tafel extra gezellig en creëert u een knusse sfeer. Daarnaast kunt u ook denken aan een houten broodplank, een waterkan of een etagère. Gebruik de etagère bijvoorbeeld om kleine hapjes op te leggen. Zo bespaart u ruimte en zijn de hapjes makkelijk te pakken voor iedereen aan tafel doordat ze wat hoger staan. 

Breng de kerstsfeer in huis met woondecoratie

Kerst is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met een kerstboom, maar ook woondecoratie mag tijdens de kerstperiode niet ontbreken. Juist door het toevoegen van (kerst)decoratie brengt u de gezellige en knusse sfeer in uw woning. De kerstster is hier een mooi voorbeeld van. Doordat de kerstster in verschillende soorten en stijlen verkrijgbaar is past deze in ieder interieur. U kunt er voor kiezen om een kerstster buiten aan uw voordeur te hangen, of juist op een muur of voor het raam. Waar u de kerstster ook hangt, een kerstster is stijlvol en brengt een echte kerstsfeer in uw interieur. Andere woondecoratie voor de kerst zijn mooie waxinelichthouders en dan het liefst in kerstsfeer, bijvoorbeeld met kerstboompjes of sterren erop. Ook kunt u zelf uw dienblad decoreren met kaarsen en kerstballen. Tijdens de decembermaand is het heerlijk om uw huis verder aan te kleden met een plaid of schapenvacht. Dit geeft uw interieur een extra warme uitstraling. Onze interieuradviseurs helpen u graag bij het “kerstklaar” maken van uw interieur.

Kerst woondecoratie | Rofra Home

Aan de slag!

Kerst wordt extra gezellig wanneer u uw interieur in kerstsferen heeft omgetoverd. Bent u na het lezen van dit blog nog op zoek naar meer inspiratie als het gaat om het inrichten van uw interieur in kerstsfeer? Kom dan eens langs in één van onze woonwinkels en laat u verrassen door ons kerstassortiment. Onze winkels zijn helemaal in kerstsfeer ingericht. Het is zeker de moeite waard om eens langs te komen, want een bezoekje werkt altijd heel inspirerend! De koffie staat voor u klaar.