Zomer interieur om ook van te genieten als de zon niet schijnt

De zomer is altijd wisselvallig. In huis hoeft dat niet zo te zijn. U kunt met een zomer interieur namelijk altijd genieten. Zelfs als het zonnetje buiten niet schijnt, hangt er in huis een zomerse sfeer. Lichte en vrolijke kleuren doen het daarbij natuurlijk altijd goed.

Of wat te denken van een meubels met een bloemmotief. De verandering in huis hoeft niet groot te zijn. Ook met de aanschaf van accessoires verandert het interieur in een oogopslag. 

Wilt u graag wat inspiratie opdoen? Met onze tips geniet in uw huis straks van een zomer die net zolang duurt als u wilt.

Zomer interieur

Landelijke stijl

Een landelijke stijl staat voor de natuur en de natuur staat weer voor vrijheid. De zomer is natuurlijk een perfect moment om de natuur in te gaan en de vrijheid te ervaren. Deze vrijheid en natuurrijke omgeving kunt u naar uw interieur vertalen.

Dat is een uitstekende basis om een zomers interieur te creëren. De hele inrichting hoeft daarvoor niet te veranderen. Kleine veranderingen doen het namelijk ook goed. Zoals het vervangen van de eettafel of eetkamerstoelen. Zelfs de aanschaf van een nieuwe landelijke salontafel is al een uitstekende start voor een zomers interieur als deze een landelijke stijl heeft.

De landelijke stijl wordt door het gebruik van natuurlijke materialen gekenmerkt. De natuurlijke uitstraling is zeker in combinatie met lichte kleuren vanuit de basis aanwezig. De inrichting verandert meteen van aanzien met een licht en fris interieur. 

Subtiele verandering met woonaccessoires

Wie niet graag het hele interieur op de kop wil zetten, heeft een andere keuze. Er kan namelijk heel goed met een aantal woonaccessoires een vrolijke en zonnige sfeer in huis gecreëerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een sierlijke vaas met daarin een bos fleurige en kleurige bloemen.

In de zomer wordt er vaak op warme dagen meer water gedronken. Hoe leuk is het dan om het water in een glas te schenken vanuit een originele waterdispenser? Dat geeft net even wat extra cachet aan het glaasje water. IJsblokjes zorgen ervoor dat het water koel blijft en met een schijfje citroen of wat munt ziet het geheel er nog meer zomers uit. Woonaccessoires van glas combineren ook goed met een landelijke stijl. 

 

Zomer woondecoratie

Zomerse kleuren

Meubels in zomerse kleuren maken dit jaar het verschil. In een zomers interieur mogen de vrolijke, frisse en heldere kleuren natuurlijk niet ontbreken.

De woontrends op het gebied van zomerse kleuren zijn kleuren als mint en lichtblauw. Deze kleuren passen perfect bij meubels in een landelijke stijl. Overigens zijn iets fellere kleuren ook prachtig om te gebruiken als woondetail of juist als op opvallend pronkstuk. Denk daarbij maar eens aan de kleur oranje, maar ook roze of aan felgroen. Geel is natuurlijk de kleur die aan de zon doet denken en is prima in te passen in een zomers interieur. 

Met bovenstaande tips kunt u aan de slag om een zomers interieur te creëren. Zoekt u er liever wat hulp bij? In de woonwinkels van Rofra Home staan de adviseurs voor u klaar. Hier kunt bovendien nog meer inspiratie opdoen.