Industrieel wonen 

We kunnen er niet om heen, industrieel wonen is dé trend van het moment. Kleuren en materialen spelen een belangrijke rol in deze woonstijl, dat geldt voor zowel de vloeren, de muren als voor de meubels. Natuurlijke materialen, sobere kleuren en robuuste meubelen vormen de basis van deze woonstijl. Benieuwd hoe u de industriële woonstijl in uw woning kunt creëren? U leest het hier! 

Ontstaan van de industriële woonstijl

De industriële woonstijl is ontstaan in New York. Daar werden oude panden zoals scholen en fabrieken omgebouwd tot (tijdelijke) woonruimtes. De ruwe materialen en de authenticiteit van een oud pand hadden zo zijn charmes en werden om die reden behouden. Vooral ruime appartementen en lofts zijn zeer geschikt voor deze woonstijl. Een ruim appartement of loft heeft in de basis vaak al een industriële uitstraling doordat er gebruik gemaakt is van hoge ramen en stalen frames. Maar deze woonstijl is in allerlei soorten woningen toe te passen.

Sobere kleuren

De industriële woonstijl kenmerkt zich door de sobere uitstraling. Dit geldt ook zeker voor het kleurgebruik. Zwart, wit, bruin- en grijstinten vormen de basiskleuren voor een industriële woonstijl. Deze sobere kleuren kunnen worden aangevuld met accenten in één opvallende kleur zoals geel of rood. Ook donkere kleuren zoals olijfgroen en donkerblauw zijn goed toe te passen in een industrieel interieur.

Industriële sidetable | Rofra Home

Ruwe materialen

De industriële woonstijl kenmerkt zich door ruwe, natuurlijke materialen, zoals hout, beton, koper, staal en steen. Het gaat om materialen die ook in de oude panden terug te zien zijn. Deze materialen zijn zeer divers en kunnen onderling goed met elkaar gecombineerd worden. Robuuste bakstenen muren zijn populair in de industriële woonstijl. Het geeft een speels effect aan de ruimte en brengt meteen een beetje extra kleur. Heeft u geen bakstenen muur in uw woning? Kies dan voor een behang met bakstenen motief. Voor de vloer wordt vaak gekozen voor beton, een gietvloer, grote tegels of een lichte houten vloer. Vindt u de vloer wat kil en koud? Ga voor een sfeervol vloerkleed om de ruimte een warme uitstraling te geven.

Industrieel wonen | Rofra Home

Meubels en accessoires

Kies voor grote, grove meubels in natuurlijke kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een cognackleurige leren bank, een robuuste houten eettafel met vintage leren eetkamerstoelen met rvs frame, stoere hanglampen en een heerlijk zacht plaid. Vintage meubelen passen ook perfect in de industriële woonstijl. Kenmerkend voor deze woonstijl is dat de ruimte open en ruimtelijk is. Plaats dus niet te veel meubels in de ruimte. Kies liever voor een paar grote eyecatchers, bijvoorbeeld een grote vloerlamp of een bijzondere houten salontafel. Met de juiste accessoires geeft u uw industriële woning een warme uitstraling. Denk aan kussens, plaids, vloerkleden en kaarsen. Ga wel voor natuurlijke materialen om zo het industriële karakter te behouden. 

Industrieel wonen | Rofra Home

Hanglamp Wilmington, Eetkamerstoel Industrial Wave Cognac, Bartafel Yosimite, Vloerlamp Industrieel 

Benieuwd hoe u de industriële stijl het beste in uw woning kunt integreren? Neem vrijblijvend contact op met onze interieuradviseurs. Zij helpen u graag bij het samenstellen van uw droominterieur.      

Industrieel wonen | Rofra Home