Verlichting

Verlichting

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 49-49 van 49

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Dat verlichting belangrijk is voor zowel het wooncomfort als de sfeer in huis begrijpen wij als geen ander. Daarom ben je behalve voor een uitgebreid aanbod met meubelen ook voor verlichting bij Rofra Home aan het juiste adres. We laten je graag kennismaken met onze unieke collectie Rofra lampen, variërend van industriële vloerlampen tot klassieke kroonluchters. Combineer diverse soorten lampen met elkaar voor een doordacht lichtplan dat in alle opzichten is afgestemd op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Bekijk snel ons uitgebreide aanbod verlichting online of kom langs in een van onze woonwinkels.

 

Hoe kies ik de juiste verlichting?

Grofweg zijn er vier soorten verlichting te onderscheiden: basisverlichting, functionele verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting.

 

  • Basisverlichting is de algemene verlichting die dient om de gehele ruimte van licht te voorzien. In de meeste huishoudens wordt deze toegepast in de vorm van een plafonnière, hanglamp of kroonluchter.

 

  • Functionele verlichting wordt ook wel taakverlichting genoemd. Deze verlichting is namelijk specifiek gericht op het uitvoeren van specifieke taken, zoals lezen, studeren of koken. Denk bijvoorbeeld aan een bureaulamp, de verlichting van je badkamerspiegel of de lamp boven het aanrecht in de keuken.

 

  • Accentverlichting wordt gebruikt om bepaalde elementen van je interieur te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij of een decoratief beeld. Vaak gaat het hier om (draaibare) spotjes of LED-strips.

 

  • Sfeerverlichting heeft vooral een decoratief doel; het hoeft niet per se functioneel te zijn. Het primaire doel van sfeerverlichting is het creëren van de gewenste sfeer in de ruimte. Dit wordt vaak gerealiseerd met bijvoorbeeld wandlampen. Maar ook een dimbare hanglamp kan als sfeerverlichting worden beschouwd.

 

Een goed lichtplan combineert alle vier de soorten aan de hand van de functie van de betreffende ruimte.

 

Onze unieke collectie Rofra Home lampen

De met zorg samengestelde collectie Rofra Home lampen biedt keuze uit schitterende vloerlampen, hanglampen en tafellampen in uiteenlopende stijlen, van klassiek tot modern en van landelijk tot industrieel. Door gebruik te maken van de filters kun je het aanbod verfijnen op onder andere het soort lamp, kleur, materiaal en/of prijs. Op die manier kun je heel snel en gemakkelijk een Rofra lamp vinden die in alle opzichten aan je wensen voldoen.

 

Ja, ik wil Rofra lampen kopen!

Bestel vandaag nog een van onze schitterende lampen online en zorg voor de perfecte verlichting op de juiste plek. De meeste Rofra Home lampen zijn direct uit voorraad leverbaar en worden bij besteding van €20 of meer gratis verzonden. Wil je onze collectie Rofra lampen graag in het echt bewonderen alvorens je de knoop doorhakt? Bezoek dan een van onze woonwinkels. Hier kun je tevens terecht voor een persoonlijk interieuradvies. Of om lekker inspiratie op te doen voor je inrichting natuurlijk!